Wat brengt voetbalseizoen 2018/2019 ons? Hoewel de transferperiode deze maand in volle gang is, kunnen we je dit alsvast voorspellen! Wij kijken ernaar uit en kunnen niet wachten tot het eerste fluitsignaal klinkt.

Johan Cruijff Schaal

4 augustus


De aftrap van het voetbalseizoen is traditioneel verbonden met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Deze wedstrijd tussen de kampioen van de Eredivisie (PSV) en de bekerwinnaar (Feyenoord) vindt op 4 augustus plaats in het Philips Stadion, Eindhoven. Wij zijn benieuwd hoe deze topteams er aan toe zijn.

Start Eredivisie

10 augustus


De Eredivisie start dit jaar op vrijdagavond 10 augustus met de wedstrijd PEC Zwolle – sc Heerenveen. Promovendus De Graafschap neemt het in een uitwedstrijd op tegen NAC Breda. Nieuwelingen Fortuna Sittard en FC Emmen moeten het waarmaken tegen respectievelijk PSV en AZ.

Keuken Kampioen Divisie

17 augustus


De Eerste Divisie heet vanaf het seizoen ’18/’19 de Keuken Kampioen Divisie. Twintig clubs, waaronder Twente, Sparta en Rode JC, gaan uitmaken wie Jong Ajax opvolgt als kampioen. De eerste speelronde start op 17 augustus met uitzondering van Jong AZ en Almere City FC: zij spelen 20 augustus tegen elkaar.

UEFA Nations League

9 september


Op 9 september treedt Oranje aan tegen Wereldkampioen Frankrijk in de UEFA Nations League. Deze nieuwe competitievorm vindt vanaf dan eens in de twee jaar plaats tussen de 55 landen van de UEFA. Nederland komt uit in Divisie A en zit in de poule met Duitsland en Frankrijk. Wat er op het spel staat? Kwalificatie voor Euro 2020.

Coach krijgt rood

v.a. nieuwe seizoen


Teamofficials opgepast: niet alleen de spelers op het veld, maar ook de begeleiders langs de lijn kunnen vanaf nu een rode kaart oplopen bij wangedrag. De KNVB voert deze nieuwe regels vanaf komend seizoen in. Niet alleen de voetballers zelf, maar ook de trainers, coaches en verzorgers moeten zich dus netjes gedragen.

Beeld: Eredivsie, Keuken Kampioen Divisie/Soccrates Images, Shutterstock, Pixabay