2 MIN LEESTIJD

Met deze oefeningen kweek je de meeste spiermassa

Krachttraining is goed voor je. Het zorgt voor een goede houding, vetverbranding en meer energie. Dit zijn oefeningen die je de meeste power opleveren.

1. SQUATTEN

De squat is een kniebuiging, optioneel met een gewicht op je schouders of in je handen. De beweging is vergelijkbaar met gaan zitten en direct weer omhoog komen. De oefening is eenvoudig en zeer geschikt voor beginnende sporters, maar moet wel op de juiste manier uitgevoerd worden.
Goed voor: bovenbeenspieren en bilspieren.

2. DEADLIFT

De deadlift is een massabouwer voor zowel het onder- als bovenlichaam. Je tilt als het ware het gewicht van de grond tot een staande houding terwijl je de rug recht houdt. Eenmaal op toppositie hou je het gewicht enkele seconden vast.
Goed voor: een sterke core dus buikspieren, onderrug en billen.

3. LUNGES

Er zijn verschillende variaties op de lunge. De meest gebruikte is de voorwaartse lunge. Je kunt de oefening zwaarder maken door ze uit te voeren met een barbell of set dumbbells. Omdat de lunge in wezen ook een ‘evenwichtskunstje’ is, is het een prima oefening voor beginners om te werken aan hun balans.
Goed voor: billen, benen & hamstrings.

4. BANKDRUKKEN

De barbell bench press, ofwel bankdrukken met een lange halterstang, is misschien wel de populairste oefening. Let wel op de juiste techniek. Door een goede techniek kan je namelijk meer gewicht drukken, effectiever je spieren trainen, en heb je minder kans op blessures.
Goed voor: het hele bovenlijf.

5. DIPS

Wil je meer vorm geven aan je armen dan zijn dips de perfecte oefening. Je traint hiermee de triceps die aan de achterkant van je bovenarm zitten en bepalen voor het grootste gedeelte de massa en grootte van je bovenarmen. Omdat je alleen een verhoging of stoel nodig hebt, is het een ideale thuisoefening.
Goed voor: armen en borst.

6. OPDRUKKEN

Push ups, of ook wel opdrukken, is een van de oudste en bekendste oefeningen om kracht en sterke borstspieren te ontwikkelen. Het enige dat je nodig hebt om push ups te kunnen doen is je eigen lichaamsgewicht.
Goed voor: borst, schouders, triceps.

7. MILITARY PRESS

Deze oefening kan zowel zittend als staand gedaan worden. Clean and press is een oefening waarbij men het gewicht van de grond pakt, het voorhoudt en daarna uitstoot in een shoulder press waarbij de voeten niet verplaatst worden.
Goed voor: schouders en triceps.

FLEXPOWER VLOGGIRL RAJ GAAT DE GYM IN VOOR MEER KRACHT