SC CAMBUUR

SC Cambuur Leeuwarden wordt in juni 1964 opgericht. De club vervangt VV Leeuwarden; deze club wordt - als gevolg van een slechte financiële huishouding - teruggezet van de profs naar de amateurs. En een grote stad als Leeuwarden zonder betaald voetbal… dat kan natuurlijk niet!

VOLKSCLUB

Cambuur is een club van het volk; het stadion ligt in woonwijk de Cambuursterhoek. De club heeft een fanatieke achterban die altijd, in goede en in slechte tijden, achter de club blijft staan. Flexpower is official partner van de Keuken Kampioen Divisie en tekent twee bijzondere verhalen op vanuit het hart van de Friese voetbalclub.

CHECK DE VIDEO'S HIERNAAST IN ONZE RUBRIEK: DE HELDEN VAN...

Tekst: Karlijn Bernoster | Video: Tien Producties

REIN DE VRIES

is stadionspeaker van SC Cambuur Leeuwarden

Rein de Vries miste in zijn hele leven slechts twee thuiswedstrijden van zijn club Cambuur. Sinds de oprichting is hij fanatiek supporter en sinds 1977 hoor je zijn stem bij thuiswedstrijden door de speakers. “Ik zeg niet dat Cambuur meer voor mij betekent dan mijn vrouw, maar Cambuur zit bij mij wel heel hoog. Ik zeg weleens gekscherend dat ik geen rood bloed, maar geel-blauw bloed door de aderen heb stromen.”


DIRK STEENSMA

is verzorger bij SC Cambuur

Je hebt clubmensen en je hebt échte clubmensen. ‘Onderhoudelaar’ Dirk Steensma valt onder de laatste categorie. Hij zorgt al 25 jaar voor het onderhoud van de spelers van Cambuur; van soepele spieren en gewrichten tot nette voeten. “Je kunt als AOW’er elke dag een beetje puzzelen en achter de geraniums zitten, maar het is bewezen dat je beter bezig kunt blijven. Ik hoop dan ook nog zo lang mogelijk door te gaan bij deze volksclub.”